increase Fonts
decrease Font
reset Font
page style Back/White
page style White/Back
page style Standard

Υπηρεσίες

Μελέτη – Επίβλεψη- Κατασκευή εγκαταστάσεων φυσικού αερίου

Μελέτη – Επίβλεψη- Κατασκευή εγκαταστάσεων φυσικού αερίου

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την ολοκληρωμένη διαδικασία που απαιτείται για την αυτοψία, σύνδεση, μελέτη, κατασκευή και εγκατάσταση φυσικού αερίου που αφορούν τη θέρμανση κτιρίων, τα ζεστά νερά χρήσης καθώς και τη χρήση μαγειρικών εστιών.

Λίγα λόγια γενικά για το φυσικό αέριο

Το φυσικό αέριο είναι ένα αέριο μείγμα κορεσμένων υδρογονανθράκων με μικρό αριθμό ατόμων άνθρακα. Εξάγεται από υπόγειες κοιλότητες και εξαιτίας των ιδιοτήτων του θεωρείται οικολογικό καύσιμο.

Βασικό συστατικό του φυσικού αερίου είναι το μεθάνιο,

Το φυσικό αέριο είναι άχρωμο ,αόρατο και άοσμο. Η χαρακτηριστική του οσμή δίνεται τεχνητά ώστε να γίνεται αντιληπτό σε τυχόν διαρροές.

Η καύση του φυσικού αερίου, σε σχέση με αυτή άλλων καυσίμων όπως ο γαιάνθρακας ή το πετρέλαιο, έχει λιγότερο επιβλαβείς συνέπειες για το περιβάλλον. Παράγει πολύ μικρότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα για κάθε μονάδα παραγόμενης ενέργειας.

Πλεονεκτήματα φυσικού αερίου

  1. Έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής , διότι δεν παράγεται τέφρα κατά την καύση του και όταν επιτυγχάνεται η σωστή συντήρηση των συσκευών.
  2. Είναι άμεσα διαθέσιμο σε όλους τους χώρους.
  3. Γίνεται καλύτερη διαχείριση, λόγω τοποθέτησης μετρητή ο οποίος καταγράφει την ακριβή κατανάλωση καυσίμου.
  4. Είναι οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον, διότι η καύση του δεν αφήνει ίχνη και υπολείμματα ούτε παράγει ενώσεις θείου, που συνιστούν μία από τις σημαντικότερες αιτίες ρύπανσης.
  5. Είναι πρακτικό.

Χρήσεις φυσικού αερίου

Οικιακή χρήση

Το φυσικό αέριο αποτελεί την ιδανικότερη μορφή ενέργειας για τη θέρμανση, το ζεστό νερό και το μαγείρεμα των τροφών. Εκτός από τα παραπάνω συμβάλλει και στην επίλυση των προβλημάτων της περιβαλλοντικής και αέριας ρύπανσης.

Ο τρόπος σύνδεσής του είναι πολύ απλός και διακριτικός, με ένα απλό λεπτό σωλήνα που συνδέεται με τις οικιακές συσκευές.

Πλέον τα περισσότερα νεόδμητα κτήρια χτίζονται έτσι ώστε να τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο.

Στην κατηγορία της οικιακής χρήσης ανήκουν η κεντρική θέρμανση, η αυτόνομη θέρμανση, η μαγειρική χρήση, τα ζεστά νερά και ο κλιματισμός.

Η μέτρηση της κατανάλωσης γίνεται με ακρίβεια από τις ενδείξεις του μετρητή και ο λογαριασμός πληρώνεται μετά την κατανάλωσή του.

Εμπορική χρήση

Η πλειοψηφία των επαγγελματικών χώρων, σχολεία, νοσοκομεία, εστιατόρια, γραφεία , γυμναστήρια, εμπορικά κέντρα, χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για τη θέρμανση των χώρων, το μαγείρεμα και το ζεστό νερό αλλά και άλλες εργασίες. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η εξοικονόμηση χρημάτων.

Τα πλεονεκτήματα που αναφέρουν οι επιχειρηματίες για τη χρήση φυσικού αερίου είναι τα ακόλουθα:

  • Μεγαλύτερη απόδοση και διάρκεια εξοπλισμού
  • Μείωση λειτουργικών εξόδων, οικονομία, μείωση συχνότητας συντήρησης
  • Μεγαλύτερη καθαριότητα χώρων διότι δεν αφήνει υπολείμματα όπως π.χ το ξύλο ή το πετρέλαιο
  • Συνεχής παροχή καυσίμου χωρίς να απαιτείται συνεχώς η προσοχή για παραγγελία καυσίμου και παραλαβής 

Βιομηχανική χρήση

Οι βασικότερες εφαρμογές του φυσικού αερίου στις βιομηχανίες είναι  η κάλυψη των θερμικών αναγκών για τις παραγωγικές διαδικασίες, η συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας και η κάλυψη των ψυκτικών αναγκών.

Επίσης η χρήση του φυσικού αερίου στη βιομηχανία ωφελεί τον πελάτη στην εξοικονόμηση χώρου, του δίνει τη δυνατότητα της μειωμένης συντήρησης του εξοπλισμού και τον απαλλάσσει από τις συχνές παραγγελίες καυσίμου.

Η μέτρηση της κατανάλωσης γίνεται με ακρίβεια από τις ενδείξεις του μετρητή και ο λογαριασμός πληρώνεται μετά την κατανάλωσή του.

Photo Gallery