increase Fonts
decrease Font
reset Font
page style Back/White
page style White/Back
page style Standard

Υπηρεσίες

Πράσινο σπίτι

Πράσινο σπίτι

Το πράσινο σπίτι είναι ένα σπίτι υψηλής ενεργειακής απόδοσης, το οποίο καταναλώνει όσο δυνατόν λιγότερη ενέργεια για να θερμανθεί ή να δροσιστεί. Προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής και έχει μεγαλύτερο οικονομικό όφελος.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που έχει το πράσινο σπίτι είναι ότι έχει καλύτερη θερμομόνωση και ηχομόνωση σε σχέση με το απλό σπίτι. Αυτό εξαρτάται και από τον κατασκευαστή και αρχιτέκτονα, ο οποίος φροντίζει το πράσινο σπίτι να έχει τις μικρότερες ενεργειακές απώλειες, να είναι από κατασκευαστικά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και να εκμεταλλεύεται τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες για την κατασκευή του.

Κάποια από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ενός τέτοιου κτηρίου, γνωστά και ως οικολογικά δομικά υλικά, είναι το ξύλο, οι δομικοί λίθοι και τα κεραμικά τούβλα, τα οποία είναι οικολογικά, μη τοξικά , δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Επίσης, αυτά τα κτήρια κατασκευάζονται με «πράσινη στέγη» , εννοώντας πως η στέγη έχει μετατραπεί σε κήπο, με ελεγχόμενες συνθήκες. Με τις πράσινες στέγες , εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους, βελτιώνεται και η αισθητική του κτηρίου.

Photo Gallery